Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

Párizsban laksz és az érzés, mintha Olaszországban élnél…

Ez volt a fő célja a tulajdonosoknak, miután megvásárolták ezt a 28 m2-es mini lakást. Mindemellett a fókusz az egyszerűségre és sokoldalúságra irányult a belső kialakítás terén.

Nyilvánvalóan szakmai szemmel pont emiatt emelem ki ezt a párizsi kislakást. Helykihasználás terén főképpen a dobogóba rejtett ágy az, ami mellett nem mehetünk el szótlanul. Egy ilyen aprócska kis otthon berendezése nem egyszerű feladat pláne úgy, hogy mindennek legyen helye. A nappalit a tervező nagyon okosan úgy oldotta meg, hogy egy magasított dobogó ágyat építetett, amiben egy görgőkön álló franciaágy kapott helyet. Ezzel a megoldással a nappalit fél perc alatt hálóvá lehet alakítani.

Egyszerű modern bútorok, nagy ötletekkel.

A képeken láthatjuk még, hogy az ágy helyén egy ebédlőasztal áll, ami szintén egy ötletes megoldással lett kivitelezve. A rejtett ágy dobogójával egy szintben levő fali panelből nyitható fel, illetve csukható vissza az asztal, ami lehajtott állapotban szinte észrevehetetlen, mivel a besüllyesztett megoldásnak köszönhetően egy síkba kerül a fali panellal.

Ehhez hasonló dobogó ágy és lehajtható asztal kombót én is készítettem már egy pesti belvárosi ház tetőtéri minigarzonjába. A cikket és képeket ide kattintva megtekintheted. >>

Forrás

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal,
Lájkolj a Facebookon vagy kövess a Pinteresten.

Természetesen, ha bármi kérdésed vagy véleményed van, akkor azt az alábbi űrlapon keresztül küldd el Nekem.

4 + 12 =