Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

Otthont teremteni nem kis dolog, főleg úgy, ha már a hely méretei miatt kompromisszumot kell kötni. Nem is gondolnánk, hogy milyen nehéz dolga van egy tevezőnek olyankor, amikor egy minigarzont kell nagyon ötletesen megterveznie úgy, hogy az minden szempontból élhető legyen. Viszont a képek alapján úgy gondolom, hogy sok kreativitást sikerült belevinnie.

A képen látható aprócska kis lakásnál, összesen 18 négyzetméter állt rendelkezésre a lakberendezőnek és a tervezőnek, hogy bent legyen minden, amire egy embernek szüksége lehet. Nappali, fürdő, háló és a konyha. Egyetlen szobából kellett létrehozniuk olyan életteret, amelyben jól érezheti magát a tulajdonos.

Egy kis kreativitással a legkisebb tér is élhetővé, szerethetővé tehető.

Teljesen egyedi tervezésű bútor jöhetett csak szóba. Itt nem létezik olyan, hogy elmegyünk és bevásárolunk egy bútorszaküzletben. Ezeknél a lakásoknál szükség van a fantáziára és persze egy hozzáértő asztalosra, aki megvalósítja a tervezést.

Hogyan tudtak ebben az egyetlen szobában helyet spórólni? Természetesen a dobogóba rejtett kihúzható ággyal.

A képeken láthatjuk, hogy a konyha és a fürdő meg van emelve, ami a három lépcsőfokos dobogóra lett ráépítve. Az ágyat nagyon trükkösen a fürdő alá tervezték, oda lehet betolni, fölé pedig pakolásra alkalmas tárolószekrények lettek elhelyezve. Jól látszik, hogy ezzel a rejtett betolható ágyas megoldással mekkora helyet tudtak spórolni. Amikor pihenni szeretnél kihúzod, amikor kell a hely, begurítod. És mindezt a fürdő alá. Hát nem praktikus? 🙂

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess Tiktokon, Pinteresten és Instán.

Ha bármi kérdésed van,
akkor azt IDE kattintva el tudod küldeni Nekem.