Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.

Az olyan kis alapterületű lakásokkal kapcsolatban, melyek nem nagyobbak 30 négyzetméternél, az egyik legjellemzőbb előítélet, hogy nem lehet őket stílusosan berendezni.

Akkor most nézzük meg, hogy ennél a párizsi tetőtéri garzonlakásnál ez tényleg így van-e?
Mindössze 28 négyzetméteren mi minden elfér! Csak egy kis fantázia kell a tervezéshez és a lakás extrémen praktikus, otthonos hellyé válik.

Természetesen itt is a térkihasználás egyik domináns főszereplője a dobogó alól kihúzható rejtett ágy, amit kanapénak is lehet használni.

Napközben, az ágy elrejtése után az ablak előtt tágas tér marad a mozgásnak. Nagyon praktikus megoldás, hogy a dobogó be van építve tárolókkal és még a lépcső is úgy van kialakítva, hogy lehet pakolni bele.

A konyharész úgy van megtervezve, hogy akár többen is odaférnek az asztalhoz. Praktikusan helykihasználás miatt a mosogató és a tűzhely is be van építve.

Tipikus legénylakás, ami nincsen túlzsúfolva, pont annyi bútor, amennyire szükség van. 

Érdekesség még, hogy minden apró szeglet a Feng Shui szerint lett kialakítva, így az enerigák vélhetően könnyebben áramlanak a lakásban.

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess a Pinteresten.

Természetesen, ha bármi kérdésed vagy véleményed van,
akkor azt az alábbi űrlapon keresztül küldd el Nekem.

2 + 6 =