Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

Az olyan kis alapterületű lakásokkal kapcsolatban, melyek nem nagyobbak 30 négyzetméternél, az egyik legjellemzőbb előítélet, hogy nem lehet őket stílusosan berendezni.

Akkor most nézzük meg, hogy ennél a párizsi tetőtéri garzonlakásnál ez tényleg így van-e?
Mindössze 28 négyzetméteren mi minden elfér! Csak egy kis fantázia kell a tervezéshez és a lakás extrémen praktikus, otthonos hellyé válik.

Természetesen itt is a térkihasználás egyik domináns főszereplője a dobogó alól kihúzható rejtett ágy, amit kanapénak is lehet használni.

Napközben, az ágy elrejtése után az ablak előtt tágas tér marad a mozgásnak. Nagyon praktikus megoldás, hogy a dobogó be van építve tárolókkal és még a lépcső is úgy van kialakítva, hogy lehet pakolni bele.

A konyharész úgy van megtervezve, hogy akár többen is odaférnek az asztalhoz. Praktikusan helykihasználás miatt a mosogató és a tűzhely is be van építve.

Tipikus legénylakás, ami nincsen túlzsúfolva, pont annyi bútor, amennyire szükség van. 

Érdekesség még, hogy minden apró szeglet a Feng Shui szerint lett kialakítva, így az enerigák vélhetően könnyebben áramlanak a lakásban.

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess Tiktokon, Pinteresten és Instán.

Ha bármi kérdésed van,
akkor azt IDE kattintva el tudod küldeni Nekem.