Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez, kivitelezéséhez.

A képen látható sarok gardróbszekrény garnitúra kialakítása a tulajdonos különleges kérésére készült. Egy régebbi munkám adta az ötletet és egyből beleszeretett. 

Ez a felépítési forma nem túl szokványos, alul két fióksor és fölötte tolóajtók. Az egyik oldalon látható egy háromajtós akasztós verzió, 6 db külső fiókkal. A másik oldalon egy 2 ajtós kivitel 45 fokba, sarok elemmel kombinálva. A két ajtós rész belül végig polcos, alul 4 db külső fiókkal.

A hosszú kombinált sarokrész egyedisége az, hogy a nyíló ajtók kiképzése ugyanolyan, mint a tolóajtóké. Fehér bútorlapot és cappucino színű lacobel üvegbetéteket fogantyú profillal és aluminium kerettel építettem egybe. 

A 45 fokos kivetőpántok beépítése is egyedi pánthely kiképzést igényelt.

A sarok gardróbszekrény alsó két fiókja egy igazi különlegesség.

A képeimen látható az a nem mindennapi megoldás, hogy a fiók előlapjai 45 fokban helyezkednek el, de nem előre, hanem oldal irányba húzhatók ki. Ezeknek a kialakítása és beépítése is nagy precizítást igényelt.

A másik érdekesség, hogy a fiókok mögött található egy rejtett tároló is, ami 100%-ban kitölti a holt teret, így még több pakolási lehetőség adódik a tulajdonosok számára.

A sarok gardróbszekrény mellett még egy 8 fiókos komód is helyet kapott, aminek a fiókjai a tolóajtók fogantyúprofiljához hasonló pezsgő színű, bemarható fogantyúkkal lettek felszerelve.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal,
Lájkolj a Facebookon vagy kövess a Pinteresten.

Természetesen, ha bármi kérdésed vagy véleményed van, akkor azt az alábbi űrlapon keresztül küldd el Nekem.

15 + 8 =