Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

A képeken bemutatott minimál stílusú modern gardróbszoba a megrendelő felvázolt, kinézeti elképzeléseiből és az én tervezői kreativitásomból született. A szoba adottságai, fekvése és az elhelyezkedő ruhák, tárgyak mennyisége fő szempont volt a tervezésnél…

Most nézzünk egy picit a részleteibe:

A bútor 18 nm-es, 25 mm-es és 54 mm-es duplungolt (vastagított) anyagokból készült. Pontosabban fehér és csokoládé bükk bútorlapból, valamint egyedileg gyártott magasfényű fehér akrilból.

A bal oldali gardróbszoba bútor egyenes egység, főleg cipők tárolására lett tervezve. Középen 6 darab fiók helyezkedik el, fölötte megvilágított polcokkal. Ez a középső rész magasfényű akril anyagból készült, ahol a két szélső polcos rész alulról és felülről is megvilágított.

Az adott keskeny, lapos hely, és az ajtó nyithatósága miatt a lámpák legyártásai is precíz munkát igényeltek. Az egységes összhang érdekében figyelnem kellett a formájukra és stílusukra is, amik végül alumínium profilokból és led sorból készültek.

 

A jobb oldali L alakú sarokegységben is található néhány érdekesség. Duplungolt (vastagított) talapzat, szinteltolások a különböző egységek között, valamint a szinteltolással készített akasztós rész, a ruhalift összekombinálása, és az egyedileg méretre gyártott teljeskihúzású fékes nadrágtartó.

Ebben a bútorrészben is helyett kapott nyolc darab fiók. Ebből a felső kettő rekeszes fiók, üveg előlappal lett ellátva. Ennek a résznek a tetejére üveglap került, mely led világítással lett fentről megvilágítva, ezzel növelve az egész gardóbszoba eleganciáját.

A sarokrészben akasztós rész is található, ahol a hosszabb ruhák kapnak helyet.
Végül még annyit, hogy az egész szekrény led világítással lett felszerelve, a jobb láthatóság és az esztétika növelése érdekében. 

Kiegészítésként az ablak mellett helyet kapott még egy megvilágított üveges ékszer tartó vitrin is.

Összességében azt mondhatom, hogy jól sikerült ez a gardróbszoba kreációm is, mind magam és a bútortulajdonos örömére és elégedettségére. 🙂

 

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess Tiktokon, Pinteresten és Instán.

Ha bármi kérdésed van,
akkor azt IDE kattintva el tudod küldeni Nekem.