Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

A cikkben bemutatott minimál stílusú gardróbszekrényt a megrendelőm által, az internetről kimentett luxus gardrób alapján készítettem el. Manapság ez nem ritka, mivel a legtöbben egyből a neten keresnek ötleteket. Ennél a munkánál a cél „egyszerű” volt: Hasonlítson a szekrény a képre és beférjen az adott szobába.

A helyszíni felmérés után az adott helyre és a megfelelő méretben megterveztem a méretarányos másolatot, ami után már csak ki kellett választani az anyagokat, amiből a bútor készült.

A vörös merano és bézs kompozícióra esett a választás. A felhasznált anyagok 18mm-es bútorlap, valamint 4mm-es festett lacobel üveg. A duplungolt keretek 5,4 cm vastagok, ezeknek a vastagságát 3db 18mm-es bútorlap összeillesztésével, ragasztásával értem el, ezután az éleket dekorral zártam le.
 

A gardróbszekrény négy különálló elemből, a középen látható fiókos egységből, valamint duplungolt keretekből áll. A külön legyártott belső elemek és a vastag oldalak külön a helyszínen lettek összeszerelve. A bútoron felül elhelyezkedő lámpákat nekem kellett megterveznem és elkészítenem, mert az egyedi méret és forma miatt, pont ilyen lámpa a kereskedelemben nem volt kapható.

Az adott keskeny, lapos hely és az ajtó nyithatósága miatt a lámpák legyártásai is precíz munkát igényeltek. Az egységes összhang érdekében figyelnem kellett a formájukra és stílusukra is, amik végül alumínium profilokból és ledsorból készültek.

A szekrényhez passzoló nagyméretű fiókok belső kialakítása osztott, egy fiók előlap mögött két csillapított blum sínen gördülő fiók található. A fiók megosztás fontos volt praktikusság szempontjából is, de a stabil üzembiztos működés miatt is. Nagyon pontos munkát kellet végezni, hogy a két pár sín gördülékenyen egyszerre tudjon működni. A fiókok és az ajtók előlapja 18mm-es bútorlapból készült, amire 4mm-es bézs festett lacobel üveg lett ragasztva, amivel csillogó elegáns hatást értem el.

Az ajtók és fiókok fogantyúját az élekbe belemart alumínium profillal oldottam meg.

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess Tiktokon, Pinteresten és Instán.

Ha bármi kérdésed van,
akkor azt IDE kattintva el tudod küldeni Nekem.