Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

Egy igazán csajos gyerekszoba tervezése nem mindig egyszerű feladat. Főleg, ha a megrendelő kívánságlistája nagyobb az átlagosnál: Kényelmes ágynagy gardóbszekrény | tanulósarok | polcos és tükrös szekrény | komód | olvasósarok | sok szabad padlófelület (!!!)

Mielőtt foglalkoznánk a fenti listával, először nézzük meg a színeket.

Egy kisebb szobában érdemes a világosabb árnyalatokat előtérbe helyezni, mert ezekről ismert, hogy vizuálisan bővíti a teret. Itt a fehér, a rózsaszín és a lila kombinációját választották, ahol a fehér kapott nagyobb hangsúlyt. Így a szoba nem kelti azt a benyomást, hogy egy unalmas, szűk térbe lett volna bezsúfolva minden. A lila szín megtöri a hókadtságot, így ad egy igazán izgalmas hatást a gyerekszobának.

Mindemellett az aljzat egy barna famintás laminált padlóval lett lerakva, ami egy nagyon otthonos hangulatot ad, oldva a hideg lila-fehér árnyalatot. A falak legfeltűnőbb eleme a virágmintás tapéta, ami nagyon jól passzol a bútorok, a laminált burkolat és a függöny színéhez is.

A fentieken kívül a szoba mérete is kulcsfontosságú szerepet játszik a tervezésben.

Ahhoz, hogy a szoba tágas legyen és nagy padlófelület maradjon szabadon, a tervezőnek muszáj volt plusz ötleteket belevinnie a tervezésbe. Az egyik ilyen a padló megemelése a szoba ablakfelöli részén. Ezzel a rejtett dobogó ágyas megoldással elérte, hogy az ágy napközben ne foglaljon el semekkora helyet. Praktikussága abban rejlik, hogy egy mozdulattal be lehet gurítani az íróasztal és a térelválasztó polc alá úgy, hogy még be sem kell ágyazni. 🙂 

A másik ügyes ötlet a pihenő vagy olvasósarok kialakítása volt. A dobogón, közvetlenül az ablak előtt, (ahol a legtöbb fény jut a szobába), építettek egy emelvényt, tetejére egy szivaccsal. 

A szoba másik nagy ékessége a beépített tolóajtós gardróbszekrény, ami szintén nagyon jó megoldása a helytakarékosságnak. Egyedi tevezése, színe, különleges mintája érdekes látványt nyújt. Az ajtók anyaga magasfényű akril. Ahogy a szekrény mintája mutatja, nicsenek lehetelenek, bármi megoldgató és kivitelezhető, csak a fantázia szab határt.

Végezetül azt mondhatjuk, hogy a szoba tágasságát főképp az emelt padló, (dobogó ágy) és az egyedi tevezésű beépített gardróbszekrény adja

Forrás

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess Tiktokon, Pinteresten és Instán.

Ha bármi kérdésed van,
akkor azt IDE kattintva el tudod küldeni Nekem.