Írta: Horváth Ferenc - Helykihasználási szakértő 

Szakterületem az egyedi bútorgyártás. 1995-óta foglalkozom egyedi bútorok tervezésével és készítésével. A precizasztalos.hu összes tartalmának a célja, hogy ötleteket adjon Neked egy szebb és praktikusabb otthon megtervezéséhez.
Ha szeretnéd, hogy én készítsem el álmaid bútorát, akkor írj nekem itt >>

Minden munka egy elképzeléssel kezdődik, amit a megrendelő átad nekem, én pedig a saját ötleteimet hozzátéve, alkotunk valami egészen egyedit. Ez most sem volt másképp, ennél a modern konyhabútornál. 
 
Volt egy fix elképzelés, mégpedig az, hogy nagyon luxus kinézete legyen, továbbá az ember ne érezze magát egy 10 emeletes panel konyhájában. Igen, jól olvastátok, ez itt egy „panelkonyha„… A képeken sajnos nem jön annyira át, de nagyon kevés hely áll rendelkezésünkre, hogy valami klassz dolgot alkossunk. Viszont, mint látjátok nem léteznek akadályok, mindent meg lehet valósítani és úgymond „exkluzívvá” lehet tenni.

Természetesen az anyag kiválasztása sorsfordító tud lenni, hiszen minél merészebb színeket illetve fényezést választunk, annál jobban tudunk egy ilyen „uhh” hatást kelteni. Ez a konyha az élő bizonyítéka, hogy érdemes bevállalósnak lenni és igenis a fekete szín ezüsttel megspékelve illik egy konyhába. Aláírom, hogy nem mindenki tudná ezt elképzelni a saját lakásában, de itt ez volt a kívánság és én azt gondolom, hogy sikerült elérni a vágyott álmot.

 

Nézzük meg hogyan és miből állítottuk össze ezt a minimál stílusú akril panel konyhát.

Tehát mint említettem, a konyhabútor fekete és ezüst metál, illetve alumínium színekből tevődik össze.

 

Mivel tényleg a fény hatás „csillogás” egy nagyon fontos szempont volt, így a konyhapultot magasfényű és magas kopásállóságú, ezüst metál felülettel tettem gazdagabbá. Ennél a konyhánál nem használhattam megszokott fogantyúkat, ezért erre a célra egy más technikát alkalmazva a fogantyúprofilokat és a pultnak az élzárását alumíniumból készítettem. Maga a korpusz és a sarokban látható lengőpolcok is ezüst metál bútorlapokból készültek, mindezzel azt tartva szem előtt, hogy tényleg minden összhangban legyen ebben az aprócska konyhában.


Most elárulom nektek, hogy melyik az a kiegészítő, ami nélkül szerintem ez a konyha nem lenne ennyire feltűnő. 
Ez nem más, minthogy a szokásos csempe helyett a falfelületre feketére festett üveget ragasztottam. Ezzel megtartottuk a fekete magasfényű front hatását és úgy gondolom, így lett teljes a kép. 

Ennél a konyhánál rendkívül elegáns hatást eredményez a túlnyomó részt magasfényű felület, aminek egyben térnövelő hatása is van, mivel tükröződik. Egy kisebb panel konyhában ez becsapósan, de jól tudja növelni a teret és máris úgy érezhetjük, hogy egy sokkal nagyobb konyhában vagyunk.

Amit a design mellett külön kiemelnék az pedig, az, hogy mivel nem úsztunk a nagy helyben ezért prioritás volt az is, hogy jó sok praktikus helyet alakítsunk ki a bútorokon belül, így igyekeztem minden helyet, sarkot beépíteni, továbbá, hogy ezek tárolásra alkalmasak is legyenek. Egy ilyen konyhánál a helykihasználás nagyon fontos, talán több praktikusabb dolgot is ki kell találni, hogy a gazdája „beleférjen”. 

Annyit érdekességképpen megemlítenék még, hogy maga az akril magasfényű bútorlap egy igen kemény felületű anyag, ami miatt (a használati utasítások betartásával) rendkívül hosszú élettartalmúak lehetnek!

Ha tetszett ez a konyha és érdekelnek még ilyen és ehhez hasonlóak, iratkozz fel hírlevelemre, így mindig értesülni fogsz az aktuális munkáimról. Ha bármi kérdésed van, keress engem bátram. 
[mc4wp_form id="3831"]

Ha tetszett, amit láttál, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Lájkolj a Facebookon vagy kövess Tiktokon, Pinteresten és Instán.

Ha bármi kérdésed van,
akkor azt IDE kattintva el tudod küldeni Nekem.